Tisdag 31/10-2023
Halloween, eller som Lucien nog skulle ha tänkt:

Idag har jag och Lucien faktiskt åkt buss och inte godis till knutpunkten för att åka vidare med tåg till Lund och träffa en kompis. Tåg var väl helt okej, men det var inte lika exalterade som "buss!"

"Ann" (vagn) fungerar också bra, särskilt när det regnar ute, då är det extra mysigt.

Luciens kompis var 1 år yngre än honom, så dom umgicks inte jättemycket. Men det gjorde mammorna som babblade ikapp under fika och promenad innan det var dags att åka hem och hämta Juni. Jag och Juni plaskade I pölar på hemvägen.

Så när vi kom hem var vi lite frusna och behövde en stunds pusslande vid elden efter smoothiebowls och toasts med äggröra till mellis.

När vi värmt oss ville jag jättegärna ut och plaska I pölar med Lucien, som än så länge aldrig gjort det innan. Det var kul, men lite svårt för han sa bara "Me! Me!" Och ville inte gå in.

Det  behövde han dock, för 17:30 var det dags för Junis första pianolektion. Som enligt Junis humör och den 15-åriga pianoläraren Freja hade gått jättebra. När vi kom hem tejpade vi  bokstäver på flygeln och övade lite. Tills Juni bröt ihop över att bokstäverna slutade vid G. För hon ville så gärna ha H.

Då kvällsfikade vi istället. Lucien roade familjen med roliga grimaser.