Fredag 30/6-2023
Mammadag! Den bästa dagen! För mamma alltså, barnen känner kanske inte samma. Men är man under 18 så måste man helt enkelt dras med sin mamma.

Det var HX-festival i stan idag. Jag frågade Juni om hon ville gå på festival. "Och se Loreen alltså?" Undrade hon. Glömde att i hennes begränsade värld är melodifestivalen hennes enda erfarenhet av festival. Det får det bli ändring på! Så när dom öppnade rullade vi dit med bussen. Vi följde såpbubblorna...

...och hittade öppna förskolan där vi stannade och målade och lekte lite.

Inte långt därefter började det kurra i magarna. Vi hittade matstånd där Juni fick välja mat. Hon valde om ca 10 ggr men valde till slut hamburgare.

Vi gick vidare till spelstånden. Juni fick lov att spela ett lotteri, ett kastspel och åka en karusell. Hon började med pilkastning.

Kan hända att mamma surfade med på den vågen och också kastade lite pilar... Tillsammans vann vi en enhörning!

Vi spelade på chokladlotteriet också, men vann tack och lov inte. Sen dags för höjdpunkten! En karusell! Juni valde länge (många gånger) mellan tekopparna och elefanterna. Till slut valde hon elefanterna. Förmodligen för att hon såg en flicka som skrattade när hon åkte den. Bra grund för beslutsfattande, tycker jag.

Två (?) förväntansfulla barn med sina biljetter i handen för att åka karusell.

Fastspända i väntan på att karusellen ska starta. Glad och taggad!

Sammanbiten.

Även under åkturen rådde delade meningar om hur kul det var.

Juni var lite osäker på att åka högt upp men tyckte som helhet att det var jättekul! Hon ville gärna åka fler gånger, men vi sa att det fick vänta till imorgon. Istället hittade vi hopptältet.

Lussen tog en liten nap, och då passade jag och Juni på att köpa donuts och sitta utanför spökhuset och titta på det för "jag är så nyfiken på det, kan vi sitta här på gräset och fika?". Hon ville gärna veta mer om odjuret som stod utanför, och om vad som fanns där inne.

Innan vi (efter många fler timmar än planerat) var färdiga på festivalen för idag, hann vi även gå till barnmusiktältet och lyssna på barnlåtar. Juni gjorde en egen maracas.

Lucien var väldigt engagerad och spelade med, med sin maracas han fick låna. Han har börjat bli väldigt beslutsam om vad han vill ha. Till exempel kan han tydligt visa att jag måste hålla upp honom vid ballongerna om han vill känna på dom. Annars får man höra på ilsket bebistjut. Han kan även se saker långt borta han vill ha, och kryper tveklöst dit i full rulle. Vi fasar för den dagen han kan springa iväg i högt tempo från oss. Han har hög borttappad-risk.


Hemma igen fick barnen äntligen lite lugn och ro. Juni kröp ner sin säng direkt vi kom hem vid 17:30, ville lyssna på Emil som ljudbok och somnade fler några minuter. Dessvärre behövde vi ju väcka henne för middag. 
Lucien satt länge och luktade på blommorna efter middagen på uteplatsen. Vår lilla florist!

Men arbetsdagen för bebisar var inte över. När pappa och Juni gick för att läsa saga, gick jag och Lucien ut för att klippa gräset.

Imorgon ska vi ta med pappa också på festival och åka fler karuseller!