Söndag 30/1-2022
Första dagen på dansskolan! Vi dansade till babblarna, Mora träsk och annat skoj! Juni ville vara i famnen och betrakta i början, men sen både dansade hon till "var ligger landet där man böjer bananerna" och sprang, hoppade och gick krabba i leken "kom alla mina små dansbarn". I slutet fick alla barn sätta sig i en liten ring med dansledaren och välja varsitt klistermärke till sitt halsbandshjärta som de har på danslektioner. Juni valde en blå droppe. Sen fick vi ladda upp med vatten och banan innan det var dags att åka hem och laga brunch.

Juni var jättetaggad på brunch. "Då kommer en massa folk" visste hon om bruncher. Det stämde, mammas kompisar och kollegor, och bäst såklart: Rut som är ett halvår yngre än Juni. Henne lekte vi länge med efter maten.

Juni fick uppleva det jobbiga buffé-dilemmat. "Jag vill ha bönor!", "Kan jag få en macka", "Nej inte sån macka, annan macka", "och grädde", "pannkakor!", "kex! Jag vill ha ett kex!". Till slut somnade hon i pappas famn. Kanske av utmattning av alla valmöjligheter.